2021 Taşınabilir Konsolların Yılı Olabilir!

2021 Taşınabilir Konsolların Yılı Olabilir!

2020 yılı Playstation  5 ve Xbox Series X ile oyun konsolları için önemli bir yıl olmuştu, 2021 yılı için ise oyun konsollarından ziyade taşınabilir konsolların duyurulduğunu gördük. Duyurulan konsollarda Valve Steam Deck ve Nintendo Switch OLED gibi yüksek donannımlı konsolların yanı sıra Panic Playdate ve Analogue Pocket gibi eski Game Boy’ları andıran konsolların da bulunduğunu görüyoruz.

Nintendo Switch OLED

8 Ekim 2021 tarihinde çıkması beklenen Nintendo Switch OLED abisi olan Switch modelinden daha büyük bir ekrana sahip. Nintendo Switch 6.2 inç IPS bir ekrana sahipken yeni çıkacak olan model Nintendo Switch OLED 7 inç OLED bir ekrana sahip. Konsolun üzerindeki ekran 1280×720 olmasına rağmen kullandığı istasyon sayesinde görüntüyü full HD yansıtabiliyor.

4310 mAh bataryaya sahip Nintendo Switch OLED oynadığınız oyunlara göre 4.5 saat ile  9 saat arasında batarya ömrüne sahip. Siyah beyaz tasarımı ve geleneksel mavi kırmızı tasarımı ile 2 farklı renk kombinasyonuna sahip Nintendo Switch OLED’in çıkış fiyatı $ 350 olarak duyuruldu.

Valve Steam Deck

Son zamanlarda oyuncuların  büyük heyecanla beklediği Steam Deck’in 2021 aralık ayında çıkması bekleniyor ama bu denli büyük bir projede erteleme yaşarsak şaşırmamız gerektiğini belirtebilirim.

Sadece bir oyun konsolu olmayan Steam Deck’i kablo ile monitör veya televizyonunuza bağlayabilir ve bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Steam’de sahip olduğunuz bütün oyunları açacağını iddia eden cihaz 7 inç büyüklüğünde LCD bir ekrana sahip ve çözünürlüğü 1280 x 800 aynı zamanda dokunmatik  ekrana sahip olduğunu eklemekte fayda var. Tuş dizilimi olarak geleneksel tuşlardan ayrı olarak 2 tane de trackpad’e de sahip. 2 ile 8 saat kullanabileceğiniz bataryaya sahip olan Steam Deck farklı fiyat ve özelliklerle satışa sunuldu. Depolama seçeneklerine göre $399 ile $649 arasında (MMC & SSD)değişkenlik gösterir. Eklemek gerekirse eğer Steam Deck vaadlerini yerine getirir ve Steam’de bulunan tüm oyunları açarsa oyun tarihinde yeni bir çağa gireceğimizi söylemeden geçmemek lazım.

Panic Playdate

Retro Game Boy’lara benzeyen Playdate’in tasarımında farklı olan bir kısmı var.Konsolun yan tarafında bir manivela bulunuyor ama sanılanın aksine bu manivela cihazı şarj etmek için değil. Cihaz için yapılan özel oyunlarda kullanmak için.  Playdate’in oyunları sezon sezon gelecek ve ilk sezonda her hafta 2 oyun olmak üzere toplam 24 oyun verilecek.Şarj girişi olarak USB-C girişi olan cihazda aynı zamanda 3.5 mm jack girişi de mevcut. 8 saate kadar batarya ömrüne sahip olan cihaz siyah beyaz 2.7 inç LCD ekrana ile geliyor ,çözünürlüğü de 400 x 240. Playdate şuan da erken sipariş ile $179’a satın alınabiliyor.

Analogue pocket

Retro Game Boy’lara benzemenin ötesinde olan Analogue Pocket adeta oyuncuları geçmişe götürüyor. 2780’den fazla oyuna sahip olan konsolun ekim 2021 tarihinde satışa çıkması bekleniyor.

Kablo yardımı ile bağlanıp 4 kişiye kadar arkadaşlarınızla oyun oynayabiliyorsunuz hatta oyun oynamaktan çok daha fazlasını da sağlıyor. Oyuncular oyun oynamanın ötesine geçip kendi oyunlarını yapıyor. GB Studio  ile anlaşan Analogue Pocket kodlama bilgisi gerektirmeden kullanıcılara kendi oyunlarını yapma fırsatı sunuyor. Aynı zamanda bu cihaz ile kendi müziğinizi de yapabiliyorsunuz. Cihazın içinde yer alana nanoloop adlı bir program sayesinde sesleri değiştirebilir, şekillendirebilir ve aklınızdaki müziği yapmaya çalışabilirsiniz. 4300 mAh batarya ile gelen cihaz 6 ile 10 saat arasında bir oyun deneyimi sunuyor. Çözünürlüğü 1600 x 1440 olan cihazın boyutları 3.5 inç ve LCD. Aynı zamanda renkli olması da bu konsolu rakiplerinin ötesine taşıyor. Ürün siyah ve beyaz olmak üzere 2 rengiyle erken siparişte $199’a satılıyor.

Bana göre son zamanlarda çıkacak en inovatif projelerden biri olan Analogue Pocket’ın boyutuna göre yüksek çözünürlüğe sahip olması ve kullanıcıya sadece oyun oynama değil yapma fırsatı vermesi gibi detaylar beni en az Steam Deck kadar heyecanlandırmasını sağlıyor.

Yazar: Giray Özvardar

Copyright ©️ 2024 - Tüm hakları saklıdır. Game Garaj
Version: 3.2.0
preloader